Minggu, 01 November 2015

BOOL MUNDING

(BACA HEULA SAACAN SEURI)

Kacaritakeun JANG HASAN jadi pagawe besi panday dibagean nakolan,
Hiji waktu CURUK na katakol neupi ka bareuh.
Didinya JANG HASAN inget wejangan di almarhum aki na, ceunah lamun CURUK bareuh ubarna nyeta asupkeun kanu BOOL MUNDING.

DURUGDUG !!

JANG HASAN indit ka imah ceu epon juragan munding dilemburna .

JANG HASAN :
" Punteun .. Ceu !!!!
  Assalamualaikum "

Ceu epon :
" Mangga ..
  Waalaikumsalam
  Ehhhhhhhhhhh HASAN !
  aya naon jang ? "

JANG HASAN :
" Punten ngawageul sakeudap ceu,
  Abdi bade ngarewong nyungkeun
  Tulung manawi eceu ngawidian
  Abdi ngiring ngasupkeun CURUK
  Ka BOOL MUNDING nu eceu,
  Nembe abdi katakol ku palu !! "
(tegesna bari nembongkeun CURUK)

Ceu epon :
" Ohhhh muhun mangga,
  Sok weh ka kandangna jang "

JANG HASAN :
" muhun haturnuhun ceu "

Singkat carita JANG HASAN ngasupkeun CURUK na kanu BOOL MUNDING, teu kungsi lila didinya bener CURUK JANG HASAN cageur normal deui.

Dua poe saenggeus na CURUK na katakol deui, saperti biasa JANG HASAN datang deui ka imah ceu epon, CAGEUR deui nu kadua kalianna ge.

TAPI hiji waktu katakolna teungah peuting katambah keur pareum listrik, bari popoekan JANG HASAN datang deui ka imah ceu epon.

JANG HASAN :
" Ceu punteun ceu, BIASA ceu !! "

Saolah geus ngarti deui ceu epon nga manggakeun ka JANG HASAN,

JANG HASAN :
" Tapi ceu !!
  Ayeunamah poek, teu katinggali "

Ceu epon :
" Nam .. atuh hayu dianteur ku eceu ! "

Maranehna indit ka kandang munding duaan bari kakarayapan, sanggeus na neupi di kandang ceu epon nga hajugeun ka JANG HASAN .

Ceu epon :
" Sok atuh buru jang ! "

JANG HASAN :
" Muhun ceu "

Teu kungsi lila di eta kadangu ceu epon ngomong ngaharewos,

Ceu epon :
" Jang jang jang !!!!
  Eta mah lain BOOL MUNDING !! "

JANG HASAN :
" Keun bae ceu ah
  Da ieu ge lain "CURUK" leungeun "
(tembalna bari ngupleuk)

ABONG POEK !!!!!
MAKA TERJADILAH ..................................

(PEK SIAH MIKIR NAON ??????)

TAMAT

Tidak ada komentar:

Posting Komentar